Ако искате да отслабнете успешно, внимавайте какви диети прилагате

Искате са отслабнете? И не само това - но и да задържите теглото си? Не търсете разрешаване на проблема светкавично с диета или някакви таблетки. Не трябва да се  самозалъгвате - дори и в началото  да успеете да свалите килограмите, това няма да трае дълго. Затова много трябва да внимавате какви диети използвате. Има такива, които е по-добре въобще да не прилагате.  Кой са те?  

Диетите, които обещават рязко намаляване на теглото:  Действително през първите 2 седмици вие може да отслабнете, но едновременно с това силно ще се намали мускулната ви маса и обмяната на веществата ще започне да се забавя.

Диетите, които изискват прием на някакви добавки: Те обикновено са създадени, за да                се продава добавката, а не да ви помогнат за сваляне  на теглото.

Диетите, които кардинално се различават от хранителните ви навици: Ако те не са подходящи именно за вашия начин на живот и хранене, вкусове и т.н., едва ли ще успеете  да я спазвате.

Диети, съдържащи по-малко от 1000 ккал:  Такъв начин на хранене се  спазва  трудно. Освен, че тялото не е “програмирано”  да изпълнява добре жизнените функции с толкова малко енергия, такива диети обикновено водят и до раздразнителност, главоболие, чувство на постоянен глад и апатия.

Диетите, които не изискват никакви усилия: Не вярвайте на думите, че намаляването на теглото може да не е свързано с внимание и усилия на волята.

Диетите, които изключват цяла група продукти или пък са концентрирани само върху няколко продукта: Колко дълго ще можете да спазвате подобна диета? Организмът има свойството ‘да си иска’ това, което не му достига. Ако упорито отказвате да му го доставите, Последиците за здравето могат да са непредвидими…
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!