Формулата на щастието?

Упорито се твърди, че хората с наднормено тегло не могат да бъдат щастливи. Австралийски учени обаче твърдят точно обратното.

След изследвания, продължили 12 години, те извели формулата на ‘златния триъгълник на щастието’ - трите основни фактора, които спомагат за постигането на състоянието на щастие.

Всъщност, оказало се, че здравето не е ключов фактор за щастието. Ако човек няма сериозни здравословни проблеми, наднорменото тегло не би му попречило да бъде щастлив. Главното е да се спазва формулата на ‘триъгълника за щастието’, които са: задължително  наличие на любим човек, доход до 100 000 долара годишно и цел в живота, която се препоръчва да бъде постигната чрез социална активност.

Според специалистите, нито мястото, където живеем, нито националността, нито наличието или липсата на деца, може да ни попречи да бъдем щастливи, ако спазваме правилата на ‘златния триъгълник’.

И именно в тази връзка, учените съветват лекарите да обръщат по-голямо внимание не на физическото състояние на хората, а на психическото.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!