Грешките в първите любовни връзки

Най-страстни и силни, но и най-краткотрайни са първите любовни връзки. Причината е, че партньорите все още не са достатъчно опитни в поддържането на отношения за по-дълго време, освен това често дори не знаят какво искат…

Тийнейджърите бързат да целунат приятелката си и да я вкарат в леглото, ако тя е съгласна, разбира се. Момичетата пък мечтаят за по-сериозни връзки, което плаши момчетата. Затова дайте  си време и пространство, за да осъзнаете чувствата си.

Двамата партньори не трябва да се обсебват и задушават.  Затова контактувайте с приятелите си, общувайте с роднините, забавлявайте се, учете сериозно в училище, без винаги да искате той/тя да бъде винаги залепен до вас или пък постоянно да се    ревнувате. Връзката ви ще върви, ако сте щастливи и в хармония със самите себе си.

Ако в стремежа си да се харесате на партньора си започнете да правите всичко, което смятате, че той очаква от вас, вие се обезличавате. Това не е правилно, защото той/тя ви е харесал такъв, какъвто сте, а вие му предлагате идеализиран и фалшив образ. Това е лъжа и така връзката няма да потръгне.

Не си затваряйте очите, ако близките и приятелите  ви ви намекват, че партньорът ви не струва.  Опитайте се да погледнете истината в очите. Партньорът ви държи ли на вас, уважава ли ви, зачита ли интересите ви, приема ли външността ви? Самият  ви партньор умен, красив и добър ли е? Ако на повечето от тези въпроси отговорът е ‘не’, помислете преди да продължите връзката. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!