Гримът за лятото

Лято е. Какъв  грим е подходящ за този сезон?  Тази година модните тенденции налагат плътна очна линия, която издължава окото, обемни мигли и романтични цветове за сенките - коралов, виолетов, бебешко розов, тюркоазен. Червилата пък са в цвят малина и праскова, блясъкът за устни - бледорозов.


Съветът на френските специалисти, обаче, е:  каквито и да са  тенденциите, те не бива да се копират, а трябва да се адаптират към лицето.  И тъй като акцентът на лятото е върху очите, най-важни са сенките. Златно правило е те да бъдат тъмни или светли, но не и в същия цвят като очите.


За синеоките дами идеалните нюанси са в зелената палитра, люляково синьо, виолетово или оттенък на цвят на патладжан.  За зелените очи пък са подходящи виолетови и медно-златисти тонове. Лошо съчетание са нежнорозовите, светлосините и светлосиви тонове.


Дамите с кафяви очи е добре да ползват цветове в гамата на охра, маслина, бронз и виолетово. Този тип жени не трябва да ползват оранжеви или кафяви сенки, защото те ще им придадат уморен вид.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!