Идва сезонът на ризите

Oще малко и идва времето, когато ще захвърлим дебелите палта и якета. Настъпва сезонът на ефирните и женствени облекла.  Какво ще бъде модно този сезон при ежедневното облекло?


Ризата, разбира се.  Тази година почти всички дизайнери  в света предлагат най-различни ризи  - от ажурени  силно вталени до полупрозрачни дантелени в най-различни цветове. Предлагат се и други варианти  - със сплетени метални  нишки, които приличат на ризници. Разбира се,  препоръчително е дантелите и ризниците да се носят не само със сутиен, но и с бюстие в телесен цвят.


Актуални са и плътните ризи, като дантелата е само по ръкавите или  по платките.  Но при тези модели трябва много да внимавате, ако имате  каквото и да е несъвършенство по тялото, защото подобна комбинация би го подчертала.


Бялата риза е винаги актуална, особено за бизнес облеклото.  Тази година тя може да бъде със закръглена яка, жабо, волани или плисета, ефектни джобове и  маншети. Разбира се, бизнес дамите могат да носят и  цветни ризи в черно, червено или цикламено. Ето и малко хитринки - ако имате по-малък бюст, заложете на модел в ярък цвят и силно подчертана талия. Ако пък имате закръглена фигура, по-добре е да носите по-тъмна риза с почти права форма.


Пастелните ризи като че ли не са така модерни тази година.  Но ако сте блондинка, не трябва да се отказвате от тези цветове. Заложете на полупрозрачна материя.


Естествено, карираните ризи са подходящи за свободното време. Но и те са вталени тази година, а не  с каубойската унисекс кройка.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!