Жената след 40

След навършване на 40-годишна възраст жената навлиза  в периода на зрелостта.  Кожата й се нуждае от по-голямо внимание, защото в нея намаляват еластинът и колагенът, появяват се по-дълбоки бръчки.

Това обаче не е повод за паника, но е сигнал, че трябва да се опълчите на времето и да полагате много повече грижи за кожата.

Има много ефикасни средства, които стягат кожата, овлажняват я и смекчават бръчките.  Всички козметични продукти с витамин А са се доказали в борбата срещу бръчките. Използвайте непременно крем за кожата около очите и то от най-качествените марки.  

Сапунът е доста агресивен за кожата на жените над 40. Лицето трябва да се почиства с гелове, предназначени за тази цел, но още по-добре е да се използва почистващо тоалетно мляко и тоник. 2-3 пъти  месечно трябва да се прилага и пилинг.

Ето една домашна рецепта. Намачкайте зърна от грозде, добавете смлени овесени ядки, докато стане каша.  Нанесете дебел слой  върху лицето, масажирайте с кръгови движения и измийте с преварена вода.

Два пъти седмично прилагайте възстановяващи маски.  Шепа черни боровинки разбийте  на каша, добавете 20 г мая, която предварително сте  разбъркали с топла вода. Нанесете дебел слой от сместа върху лицето и деколтето, изчакайте да засъхне /около 20 минути/ и измийте с вода.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!