Как да премахнем умората от лицето?

Сенките под очите придават и на най-красивото лице изстрадал вид. Козметичните компании предлагат много продукти срещу тъмните кръгове, но и те понякога са безсилни да ги заличат.


За да се отстрани проблемът, трябва да е ясно каква е причината за тъмните кръгове под очите. Кожата около клепачите е няколко пъти по-тънка от кожата на лицето. По тази причина и най-малката промяна в режима ви на живот се отразява първо там. Най-често срещаната причина за появата на тъмните сенки под очите е бурна нощ, комбинирана с цигари и алкохол.


Решението е - здрав сън и почистваща маска. Разбира се, преди да си легнете, лицето трябва да се почисти. Ако и на следващия ден тъмните кръгове са налице, направете си компрес с лайка. Сварете 2 пакетчета чай  от лайка, оставете ги да изстинат и след това ги поставете на затворените си клепачи за 10-15 минути. После изплакнете обилно  с вода. Също така може да поставите на очите си  кръгчета краставица за около 5-6 минути.


Някои дерматолози обясняват появата на тъмни кръгове под очите с натрупване на токсини в организма. В такъв случай те препоръчват пиенето на големи количества вода.


Ако все пак спите достатъчно и водите здравословен начин на живот, а тъмните кръгове под очите ви карат да се чувствате като призрак, значи че при вас  сенките са естетически проблем, който може да решите с няколко козметични трика и малко сръчност.  При по-леките случаи, подходящ на цвят фон дьо тен или пудра са достатъчни за да прикриете следите от умора.


Но трябва да сте наясно, че след 25-годишна възраст кожата започва прогресивно да губи еластичността си. Тогава е време да си купите и крем за около очите. Той е с много овлажняващи съставки и лек пигмент, който прикрива сенките и предпазва кожата от вредните влияния на околната среда.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!