Как да се разкрасим в домашни условия

За да е свежа и блестяща кожата ви, не е нужно да посещавате козметични салони.  Домашните процедури не изискват много време, по-евтини са,  а и по-полезни, защото за тях се използват натурални продукти.


За да почистите кожата, напарете лицето  си за 5 минути и веднага нанесете скраб или сода за хляб. Нежно търкайте кожата и изплакнете със студена вода. Подсушете и сложете дневен крем. Тази процедура може да правите 3-4 пъти седмично.


За да премахнете умората, вземете душ, за да се отворят порите ви. След това намажете лицето си с антиейдж крем, а после го покрийте с хавлиена кърпа, натопена в гореща вода. Като изстине кърпата, отново я потопете в гореща вода и повторете процедурата - кожата ви направо ще светне.


Направете си дълбок масаж с ревитализираща маска. Разбъркайте 2 супени лъжици мед, 1 ч. лъж. масло от пшеничен зародиш, добавете и по 3 капки розово масло и витамин Е.


Тази маска нанесете на лицето, без да разтягате кожата. С леки движения масажирайте лицето в посока отвътре навън и нагоре. Свалете маската след 20 минути, тонизирайте лицето и намажете с подхранващ крем.


За да е завършен външният ви вид, обърнете внимание и на ръцете. Понякога кожата им се напуква от липса на витамини. Затова смесете половин намачкан банан, 1 жълтък, по 2 суп. лъж. сметана и извара с висока масленост. С тази смес намажете ръцете с дебел слой и след 20 минути измийте с топла вода. Намажете с крем.


Кожата на ръцете подхранвайте веднъж седмично със затоплен зехтин или със затоплено прясно мляко. Ако ноктите ви са пожълтели от никотина, намажете  ги с лимонов сок. След 10 минути изплакнете и сложете подхранващ крем за ръце.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!