Как да върнем стройната фигура след празничните трапези?

Добре е, че новогодишните празници минават бързо, но въпреки това, вследствие на обилните трапези, резултатите са винаги едни и същи - някой и друг килограм отгоре...Напълняването обаче не е толкова бързо и според специалистите, тлъстинките, натрупани по празниците,  се стопяват бързо заради работата, безсънието и стресът след това…

Ако все пак не успеете да се отървете от излишните килограми, помогнете си с леки диети, с които само  за няколко дни ще влезете във форма. Най-важното при тях е да се ограничите от тестените и сладките изделия и само след седмица ще възвърнете предишната си фигура.

Едно от най-важните неща, които трябва да спазвате, е да не се храните след 18 часа и освен от сладкишите и тестените изделия, да обърнете гръб и  на соленото. Доколкото е възможно намалете солта, защото тя предразполага към задържане на течности в организма.

Важно е да се знае, че за да възвърнете предишната си стройна фигура, не трябва да спазвате строги диети, а гладуването е абсолютно забранено. Крайните хранителни лишения нанасят на организма, а и на стройната фигура, повече вреда, отколкото полза. Първо преяждане, а после гладуване - това е сигурен начин да нарушите ритъма на хипофизата и щитовидната жлеза. Заради периода на лишения от хранителни вещества се забавя процесът на обмяна на веществата и натрупаните мазнини не само че не изгарят, но и се натрупват допълнително като резерв за евентуални ‘гладни времена’.  Така че, ако искате да стопите излишните килограми, бъдете търпеливи и отслабвайте бавно.  

Яжте често - 4-6 пъти на ден, но в малки количества. Нито едно от храненията не трябва да надвишава 350 г. Най-подходящи, а и засищащи, са супите. Пийте и достатъчно вода. Старайте се да приемате поне по 1,5-2 л негазирана вода на ден. Така ще стимулирате  бъбреците и черния дроб на работят по-активно, което пък ще подпомогне изчистването на организма от токсини и стопяването на излишните мазнини.

Важни са млечните продукти. Консумирайте редовно мляко и сирене - те са богати на калций, който е жизнено важен за организма.  

Яжте свежи плодове, а ако ви се пият сокове, откажете се от готовите, които съдържат много захар. Приготвяйте си фрешове вкъщи.

Засищайте потребността на организма от протеини. Добра работа ще свършат пилешките гърди, сьомгата и бобовите храни.  Наблягайте на зеленчуците - най-добре е по-голямата част от тях да са сурови.  А когато ги обработвате топлинно, нека това да става на пара.

Едни от най-приятните удоволствия в студеното време са сауната и парната баня. Освен че гонят болестите и шлаките, те спомагат за изгарянето на мазнините. Ефикасни са и ваните с масла и билки, а масажите са абсолютно задължителни.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!