Как да задържим ценните служители?

Експертите по човешки ресурси формулират някои общи принципи, които са валидни в почти всяка ситуация:

Намерете правилните хора

Дефинирайте правилно необходимите Ви длъжности. Определете необходимия брой служители за конкретните длъжности. Създайте критерии за подбор. Изберете каналите за набиране на подходящи служители. Създайте необходимата вътрешно фирмена документация за регламентиране на работния процес.

Определете кариерното развитие на служителите си

Служителите,  искат да видят как ще се развива кариерата им в бъдеще във въпросната фирма. Организациите трябва да гарантират, че кариерното развитие и възможности са ясни за всички. Нужно е организациите да управляват очакванията честно. Те трябва да покажат ясно кога съществуват такива възможности. По-важното обаче е да стане ясно на какви изисквания за лични и бизнес стремежи на служителите трябва да отговорят те, за да бъде постигнат напредък.

Предложете възможност за обучение и развитие

Разбирането за развитие на  кариерата на служителите в рамките на бизнеса е едно нещо, но много служители искат да видят и какво ще спечелят от престоя си в компанията. Много често парите не са определящи при избора на определена компания, възможността да реализират амбицията си може да бъде много по-важна и по тази причина инвестирането в тях като обучение и развитие е от съществено значение.

Вижте останалите принципи тук:
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!