Как се разкрасяват англичанките?

От древни времена на Острова се спазва ритуалът  five o’clock или чай в 5 часа.  С отварата от черния чай, обаче, жените обтривали лицата си, за да успокоят кожата и да свалят напрежението.  Дори и в днешно време, дамите, след като изпият ободряващата напитка, не изхвърлят торбичките с чай, а ги слагат в хладилника за една нощ. На сутринта ги поставят върху очите, за да премахнат тъмните кръгове и отоците.


Овесените ядки пък, според англичанките, не са само за закуска, но и за разхубавяване. Те са богати на фибри, на витамини от група В, на ценни аминокиселини и на натурално нишесте, което омекотява кожата.


Англичанките накисват овесените ядки за 15 минути, за да набъбнат. Класическа рецепта за подхранваща маска е от 2 супени лъжици овесени ядки с 4 супени лъжици течна сметана. Кашата се слага на лицето за 20 минути, после се почиства с книжна салфетка, след което се изплаква с хладка вода. Към същата смес може да се добави и 1 чаена лъжичка мед.  Тези маски подхранват кожата и й придават нежност и свежест.

Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!