Каква трябва да бъде закуската?

За всеки солидната закуска е различна.  Някои предпочитат  мляко с мюсли, други пък - яйца с бекон или кисело мляко с плодове...Въпросът е дали след солидната закуска трябва да се яде на обяд?

Закуска, богата на въглехидрати, може да повиши енергията ви, да подобри мозъчната и физическата активност. След такава закуска се пробуждате много по-бързо. За тези, които се занимават с умствен труд, въглехидратите сутрин могат да дадат добър старт на нервната система и по-бързо влизане в работен ритъм.

Малката подвижност обаче, стресът, лошото и нередовно хранене плюс въглехидратната закуска може да закръглят фигурата ви. Нещо повече - излишните килограми ще се натрупат предимно на корема, тъй като в първата част не деня организмът произвежда активно кортизол.

Закуска, богата на белтъчини, осигурява  енергия, която се изработва бавно и постепенно. За активните хора това е по-добрият вариант за закуска, защото няма да изпитват остри пристъпи на глад, а нивото на захарта в кръвта ще е постоянно.

Но не всички видове белтъчни продукти са подходящи за закуска. Например бъркани яйца с бекон са вариант, който с времето може да доведе до повишаване на нивото на холестерола в кръвта. Освен това белтъчната закуска не е най-добрият избор и ако ви предстои умствена работа. В такъв случай е най-добре да ядете млечни продукти.

Важно е да знаете, че ако правилно сте избрали закуската, 3-4 часа след нея ще изпитате глад. Не пропускайте това хранене, защото в следобедните часове така ще прегладнеете, че ще се нахвърлите на каквото ви попадне.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!