Какви бижута да изберем за делник и за празник?

Напоследък жените, особено младите момичета, носят  повече сребро, но и златото винаги  е на мода. Компаниите, които произвеждат бижута пък се състезават да създават все по-нови и оригинални цветове и модели.

Новите технологии позволяват в модните бижута да се вплитат различни цветове. Розовото злато  се получава, когато в сплавта  има по-голям процент мед, оранжевото се получава от смес между сребро, злато и мед, а в бялото  участват среброто и паладия.

Наближават абитуриентските балове. Ето защо младите дами трябва да знаят, че цветното злато се връзва с цялата визия на тоалетите. Бижутата може да бъдат с камъни - те са  шлагер в момента. Абитуриентките могат да заложат на не толкова скъп тоалет, но  пък с по-луксозни бижута. Дори строгият бизнес костюм може да изглежда повече от секси с ефектно подбрани бижута.

Според поверието, среброто е символ на душевната чистота, а влиянието му върху емоционалното състояние на хората е многo силно. Смята се, че то съхранява кодирана информация за преживените емоции на собственика си, премахва отрицателната енергия и подпомага изчистването на енергийното поле.  Среброто се свързва с лунните цикли и е изключително  женствен метал. Вярва се, че то премахва негативните чужди влияния  и държи надалеч от притежателя си  всички зли сили.

Напоследък се налага и перлата - ето защо бижутерите  предлагат всевъзможни варианти на бижута от сребро с естествени перли.

Хит  е и комбинацията на сребро и мед, най-често под формата на пръстен, украсен с камъни. Но все пак всичко опира до вкуса и предпочитанията на клиентите.  Едно, обаче, е сигурно - среброто отнема отрицателната енергия  на своя притежател и носи положителни вибрации.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!