Какво може да причини ранният секс?

Учени от Америка са установили, че твърде ранният секс при подрастващите може да доведе до депресии и различни заболявания. Установено било също така, че  25 процента от активните полово момичета страдат от депресия.

Американският специалист Кърк Джонс е на мнение, че половите връзки оказват крайно негативно въздействие на психиката на подрастващите. Според него  първият сексуален контакт трябва да бъде около навършването на пълнолетие. А в САЩ тази възраст е  21 години! На същото мнение са и други учени:  при анкетиране на 1,3 милиона младежи   станало ясно, че те се сблъскват  с депресията много повече от предишните поколения.

С мнението на американските учени са съгласни и руски специалисти, които смятат ранният  секс е бомба с часовников механизъм, който при невнимание може да взриви психиката на младежите.  Основният проблем е, че  доста хора имат ниска култура и не могат да разберат, че свободата  означава отговорност. Те не знаят как да използват тази свобода, а оттам вече настъпват депресии и психологичски  проблеми.

Статистиката показва, че последиците могат да бъдат наистина страшни. Момичетата, които губят рано девствеността си, извършват самоубийства  три пъти повече  от връстничките си,  за които сексът още е непознат. За момчетата пък този показател е още по-голям.  

Учените обясняват, че при всеки етап от живота си човек формира различни психични функции. От 12 до 15 години, а даже и до 18, се оформя чувството за вярност, а след 25-годишна възраст - понятието любов. Чрез ранния секс младите реализират груба енергия, без да разбират какво означава любовта.

Ясно е, че тийнейджърките смятат, че чрез секс могат да привържат повече към себе си любимия човек, а ако любовта е несполучлива - посягат на живота си. Ето защо лекарите смятат, че е най-добре, ако сексуалният живот да започва не по-рано от 18-годишна възраст. Защото, ако при една двойка на тази крехка възраст  има само секс, но не и любов - това може да се окаже доста опасно.  

Все пак нещата са индивидуални и трябва да се прояви разбиране - физиологичните нужди не трябва да се отричат. Забраните не помагат.  Най-вaжно е правилното възпитание.  То е важно, защото децата обичат да обичат и да бъдат обичани, а чрез литература  те не могат да се научат каква трябва да бъде любовта.   
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!