Какво трябва да консумират мъжете, за да отслабнат?

Представителите на силния пол са месоядни по природа - те имат нужда от засищащите животински протеини. Но има храни, по-леки варианти, които помагат за поддържане на оптимално тегло без излишества…

Мазни риби - от тях сьомгата е любимата риба на мъжете. Тя доставя на организма много протеини и омега-3 есенциални мастни киселини, които са от голямо значение за здравето на сърдечносъдовата система. В тази категория са също рибата тон, скумрията, сардината, херингата. Винаги е за предпочитане рибата да се купува в сурово прясно състояние, отколкото консервирана или пушена.

Немазните риби - ципура, треска, мерлуза, лаврак, съдържат  под 1% липиди, а са богати на протеин, желязо, фосфор и витамини от група В. Най-лесно се приготвят на филета /защото мъжете не обичат да чистят кости.../ с подходящ сос на базата на лимон и ароматни подправки.

Бялото пуешко и пилешко месо доставят на организма нужните протеини, а са бедни на мазнини - само 2 грама липиди на порция от 100 г.    Освен това те са източници на желязо и на витамини от групата В, необходими за силата на имунната система. Птичето месо се приготвя лесно. Разбира се, кожата трябва да се отстранява.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!