Кока-кола - да или не?

Обичате да си пийвате кока-кола? А знаете ли какво се случва в организма ви, ако изпиете един кен от безалкохолната напитка?

Първо трябва да сте наясно, че кока-колата съдържа  захар, която се равнява на 10 ч.л. Това е дозата за цял ден! 20 минути след като изпиете питието, кръвната ви захар скача рязко и  задстомашната ви жлеза ще иска да произведе ударно количество инсулин. Черният дроб пък реагира като превръща колкото се може повече от наличната захар в мазнини.

След 30 минути абсорбирането на кофеина завършва. Той пък вдига кръвното налягане. Синтезът на хормона допамин достига своя пик  - стимулират се мозъчните центрове на насладата също както би ги стимулирал хероинът.

50 минути след като сте изпили 1 кен кока-кола фосфорната киселина в червата ви се свързва с калция, цинка и магнезия. Получават се съединения, които тялото иска да изхвърли чрез урината.  След 60 минути кофеинът в напитката влиза в ролята си на диуретик.  Тялото иска да се освободи освен от свързаните калций, магнезий и цинк, но и от натрия, електролита и водата, поети с напитката, което е изключително вредно за сърцето...

Така че, ако ви е грижа за сърцето и мозъка, имайте предвид горното, когато посягате следващия път към бутилката кока-кола.

Въпреки това от компанията твърдят, че хората се наслаждават на кока-колата от 129 години и като всяка безалкохолна напитка тя е напълно безопасна. Те предлагали богат избор на различни видове кока-кола, сред които с намалено съдържание на захар, без никаква захар и без кофеин. Но дали това е достатъчно?




Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!