Кралицата на нашия гардероб - роклята

Напоследък доста дами носят основно панталони, но трябва да се има предвид, че все пак кралица на нашия  гардероб си остава  роклята.  Колкото и да предпочитат понякога спортния стил, все  пак жените обичат роклите и се стараят с тяхна помощ да подчертаят хубостта и фигурата си. А разнообразието, което се предлага, е огромно - различни десени,  кройки, дължини и цветове. Но все пак всяка дама трябва да знае как да избере рокля според своята фигура.

Малката черна рокля - нейната линия е почти същата като на класическите модели от 20-те години - прибрана по тялото, със скъсени пропорции и семпла кройка. Тя стои добре на всяка жена, стига да бъде съчетана с точните аксесоари.

Доста актуални напоследък са роклите подчертани с колани.  Те могат да бъдат  тесни или широки, от плата на роклята или пък кожени. Но преценете фигурата си реално - ако сте по-закръглена, добре е да заложите на асиметричен колан или пък  на такъв, който обрамчва ханша.

Трябва да знаете, че  независимо от възрастта, семплата рокля подхожда на всяка жена. Ако пък ще я носите вечер, необходимо е само да я допълните с оригинални аксесоари или бижута, да си сложите обувки на висок ток и  тя веднага се превръща в празнична.

Една от най-ярките тенденции за този сезон ни зарежда с много настроение - това са флоралните мотиви в десените, апликациите на цветя, както и бижутата и аксесоарите, които напомнят за пролетна градина. Но внимавайте - ако сте по закръглена - флоралните десени могат да подчертаят вашите форми.

Макар че напоследък са модни роклите с волани, трябва да внимавате  при подобен избор - те оптически разширяват фигурата и могат да си ги позволят много слаби дами и момичета. От друга страна,  роклите на пластове пък доста добре прикриват малките несъвършенства на фигурата.

Тъй като напоследък на мода са асиметричните модели, роклите могат да бъдат с едно рамо, а освен това, те са и доста по-практични от тези без презранки. Кожените рокли подчертават извивките на тялото, но пък не са подходящи за по-грещото време.

Въздушните тъкани придават романтично излъчване, а дантелените пък са подходящи само за стройните жени. Все пак за предпочитане е те да се носят с подплата с телесен цвят.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!