Късата коса е на мода

В последните години късите прически става все по-модерни.  Но трябва да се знае, че по принцип късата коса стои добре на овално лице и добре изразена брадичка. Тя прави чертите по-изразителни, очите - по-големи и  придава характер на скулите.

Не всяка жена има смелостта да се подстриже драстично, но трябва да се знае, че и  с къса коса дамите изглеждат не по-малко женствени, а понякога и повече, отколкото с дългите букли. При това няма значение колко е къса косата, дори и най-късата прическа може да се разнообразява, като всеки ден й се придава различна форма.

Преди да се подстрижете късо обаче, първо се посъветвайте със стилист, защото да си направиш къса прическа е отговорна крачка. Вслушайте се в съвета на фризьора каква да бъде дължината и доколко късата коса ще ви отива в действителност.

Трябва да сте готова да ползвате моделиращи продукти за коса, защото късата прическа трябва да бъде по-оформена от дългата. Така че от време на време  ще ви се наложи да ползвате различни средства като пяна, гел или лак.

Много важен е и гримът. С късата коса ще ви се наложи да ползвате и повече декоративна козметика, иначе видът ви ще е прекалено момчешки. Подчертайте очите и устните и не се страхувайте да експериментирате с по-смел цвят червило, руж и сенки.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!