Любопитно за теглото…

Установено е, че теглото е генетично обусловено - когато за първи път учение се натъкнали на гена, от който зависи теглото, те го нарекли ‘дебел ген’. Първоначално  това се отнасяло за клинични плъхове, но по-късно се установило, че същият ген може да бъде открит и при хората. При тези, при които той е налице, рискът от диабет и затлъстяване е в пъти по-голям.  

Важно е да се знае, че метаболизмът може да се променя. При закръглените хора мастните клетки преминават през метаболитни промени. В резултат на това горенето на мазнините е по-трудно. Но това може да се промени, като тайната е в честите хапвания  с малки количества.

Вече е ясно, че от стрес  се дебелее - това е истината. Освен, че стресовите ситуации ни карат да ядем повече, в тялото се отделя и хормон, отговорен за натрупването на мазнини в областта на корема.

Теглото в голяма степен зависи и от това с  какво се е хранила майката по време на бременността. Резултати от ново изследване показват, че  ако бременната се е хранила предимно със сладкиши и богати на въглехидрати храни, то детето й ще е склонно  към  напълняване.  

Знаете ли, че ако спим повече, по-лесно отслабваме? Доказано е, че наспиването е сред основните предпоставки за справяне с излишното телесно тегло...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!