Лятната почивка - почивка и за кожата

Лятото дойде, време е за почивка. По време на отпуската, обаче, трябва да дадете почивка и на кожата си.


През изминалата година стресът, употребата на много  козметика и замърсяването са се отразили на кожата на лицето и на тялото  и са я направили суха и дехидратирана, тенът  е станал сивкав, имате тъмни кръгове около очите...


Ето защо и кожата има нужда от релакс. По време на отпуската използвайте по-малко грим, а също така опростете процеса на свалянето му. Зарежете тежкия фон дьо тен и пудрата, а вместо тях използвайте крем със слънцезащитен фактор, не пренебрегвайте и лекия овлажняващ крем.


Почистващите продукти с плътна текстура не са за препоръчване през летния сезон. Кожата и без това се уврежда от морската вода или от водата в басейните. Най-добре използвайте продукти от арган и маслина.


Почивката може да се използва и за регенериране на кожата.  Подхранващи и овлажняващи маски върху кожата й доставят необходимите витамини, освежава я и я възстановява в дълбочина.


За да върнете блясъка на очите, правете си компреси с околоочен гел, а вечер може да поставяте върху тях тампони с термална или мицеларна вода.  Може да си направите и лек масаж около очите - това ще възвърне еластичността на кожата.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!