Лято е - хайде на море!

Лятото дойде, а с него и времето за море. На мода за този сезон е традиционният моряшки десен. Въобще ретрото е на мода и то стилът от 50-ти и 60-те години на миналия век.


Най-силно влиянието на ретрото се усеща при банските костюми. Особено пък за целите бански. А моряшките райета или  доминират, или пък ги намираме като отделни детайли.  Естествено цветовете на класическите - бяло с тъмно или светлосиньо.


Горното се отнася за банските и летните облекла, но когато става дума за делово облекло, райетата трябва да присъстват пестеливо, дори по-скоро като допълнение /например, ефектен шал/ или допълващ елемент към тоалета.


В друга обстановка, обаче, може да развихрите фантазията си. Все пак, съобразете се и с възрастта си - минирокля с моряшки десен може да си позволите, ако сте под определена възраст или пък на морския бряг. Към традиционния моряшки десен може да добавите  нещо в червено - гердан, обувки или чанта. Защото аксесоарите са много важен елемент в моряшката визия. Към моряшкия десен е добре да добавите широкопола шапка  или обувки с детайли на райета, както и текстилна чанта тип ‘пазарска торба’, която отлично се съчетава  с летния гардероб. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!