Маникюрът през лятото

През този сезон ние мислим за промяна в гардероба и прическата, но... трябва да се помисли и за маникюра. Трябва да се знае, че дългите нокти вече отиват в миналото. Маникюрът е къс, като максималната дължина на ноктите не бива да е повече от ? от нокътната плочка.


Забравете и квадратните форми, триъгълните - също. Модерни са естествените форми като идеалният вариант е свободният край на ноктите да очертава пръстите, както и самата нокътна плочка.


Пилата трябва да е мека, с малки абразивни частици. Пилете само в една посока, за да не се нацепват ноктите. Никога не използвайте пилата, за да скъсите ноктите. Най-добре е първо да ги изрежете с нокторезачка, а след това само да ги оформите с пила. Ако пък се нацепват при пилене, не се притеснявайте да ги изрежете късо - ще сте съвсем в тон с модата.


Актуалните цветове това лято са много ярки, а топ тенденцията е супер пъстър маникюр, при който всеки нокът е лакиран с различен нюанс в електриково розово, синьо или зелено.


През лятото ноктите страдат, както от слънцето, така и от солената морска вода и прекалено честото миене на ръцете. Веднага на помощ трябва да дойдат витамините. Изключително важни за ноктите са калцият, цинкът, както и честият укрепващ маникюр.


Ако нямате възможност  да посетите маникюристка, може да се доверите и на домашните рецепти. Разрежете един лимон на две части и натрийте ноктите в меката част. Подръжте ги така 20 минути.


Тази процедура укрепва ноктите и ги прави по-красиви и здрави. Но, за да се постигне добър резултат, тя трябва да се повтаря веднъж седмично.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!