Маски с плодове и ядки

Гроздето е богато на захари и винена киселина, на витамините А и С, както и на желязо. Смачкайте няколко зърна без люспите и семките и нанесете на почистеното лице. Маската е подходяща за всеки тип кожа.


Ябълката е богата на захари, пектин, витамин А и натрий. Маската се приготвя от настъргана сурова или пасирана печена ябълка, като се добавя жълтък за суха кожа или белтък за мазна.


Орехът съдържа калций, натрий, магнезий, желязо, мед, цинк и голямо количество мазнини. Смесете две лъжички смлени орехи с 2 лъжички неварено прясно мляко и малко портокалов сок. Тази маска е подходяща за суха и повяхнала кожа.


Бадемът съдържа мазнини, витамините А и В, минерални соли и белтъчини. Върху лицето нанесете смес от смлени бадеми, мед и бадемово масло. Маската се сваля с чай от бял слез - подходяща е за чувствителна кожа.


Лешникът е много богат на мазнини, витамините А, В и Е, както и на белтъчини. Към две лъжички смлени лешници прибавете незаквасена сметана или каймак и нанесете върху лицето. Маската се сваля с ментов чай и действа добре на суха и уморена кожа.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!