Наближава абитуриентският бал

Ето, че наближава времето на абитуриентските балове. Какви са модните тенденции тази година - модели, десени, материали? Както се казва - ‘Най-красивата абитуриентска рокля е … младостта’.  Наистина, всичко в тоалетите на абитуриентките трябва да се съобразено с тяхната прекрасна възраст.  Напълно са излишни натруфените тоалети и прически, които със сигурност състаряват.

Роклите могат да бъдат и къси, и дълги, но  за младите момичета са предпочитане е късата феерична рокля. Материите са  най-разнообразни - органза, шифон, тънък жоржет, кристал тюл, а цветовете са меки   и пастелни - млечно розово, пепел от рози, млечно бежово, млечно сиво и млечна охра. Малката черна рокля си е класика, но защо пък този път да не пробвате с някой друг цвят. На мода са и прозрачните материи, но всичко трябва да бъде с мярка.

Отново на мода са корсетите, които могат да бъдат обсипани с фини бродерии, камъчета и асиметрични декорации. Младите дами, обаче, трябва да са наясно, че ако желаят да носят рокля с корсет, е желателно да имат тънка талия, изправен гръб и хубава кожа.  Тук бедрата нямат  такова голямо значение -  предимството на тези тоалети е, че те се разкрояват и прикриват излишните килограми. Роклите могат да бъдат съчетани с фини бижута и ефирни шалове.

Думата ‘корсет’ идва от френската дума ‘cоrps’, което значи ‘тяло’.  Корсетите са били  атрибут на тоалетите на благородничките, които са се пристягали до припадък, за да изглеждат талиите им по-тънки. Когато става ясно, обаче, че неестествената компресия на вътрешните органи води не само до влошаване на храносмилането и  безплодие, но понякога  и до летален изход, започват да се надигат гласове против корсетите. Протестите оглавява френската писателка и феминистка Жорж Санд и скоро съблазнителното облекло вече може да се види само в бордеите и вариететата.

Но модата си е мода - тя се развива циклично.  И ето, че през 50-те години на миналия век корсетът отново превзема парижките подиуми.

Каква рокля ще си изберете зависи от вашия вкус, желание, фигура и, не на последно място - финансови възможности. Но най-важното за паметната вечер е доброто настроение, което ви желаем от сърце.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!