Не купувайте вакуумирани храни

Резултатите от проучване на датски учени е установило, че вакуумираните храни са много вредни - те могат да причинят сериозни заболявания, дори и смърт.

По принцип целта на вакуумната опаковка е да запази продукта в прясно състояние.  Едновременно с това  обаче тя може да създаде благоприятна среда за размножаването  на опасни бактерии. Те могат да станат особено агресивни при липсата на кислород и попадайки в човешкото тяло, започват активното си настъпление.

Специалистите по хранене съветват да се избягват  храни във вакуумирани опаковки, защото хранителните  отравяния  са много опасни - следите от тях могат да останат за цял живот. Нещо повече - те могат да доведат до артрит, диабет, бъбречна недостатъчност, сърдечни пристъпи, хипертония, инсулт и др.

Храните, които са благоприятна среда за развитието на микроорганизмите, са практически всички  масови продукти - мляко, сладолед, меки сирена, месо, месни полуфабрикати, сурови зеленчуци, прясно или пушено пилешко, риба…

Наистина вакуумирането създава някои удобства, но  пък е по-добре в името за здравето да се откажем от пакетираните по този начин храни.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!