Плувайте за отслабване

Установено е, че плуването е добър фитнес избор за всеки човек, особено за онези, които имат физически проблеми или за които останалите форми на физическо упражнение за болезнени. Това е чудесен спорт за цялото тяло, подходящ е за хора, страдащи от артрит, мускулно-скелетни или проблеми с теглото. Водата поддържа ставите или крехките кости, които биха могли да се увредят от упражненията, които извършваме на суша.

Когато сме потопени във вода до кръста, тялото ни е натоварено с 50% от  своята тежест,  когато водата покрива гърдите - 25-35%, а при потапяне до врата - 10%. Спортистите използват водата, за да се възстановят след нанесена травма. Страдащите от артрит или други подобни затруднения използват водата, за да се тонизират, раздвижат и да се справят с  болката и сковаността.

Плуването е препоръчителен спорт и за хората, които страдат от астма, тъй като топлият влажен въздух  не причинява такова дразнене на дихателните пътища, както повечето други физически упражнения.

Според специалистите плуването не е просто упражнение, а  чудесен начин да стопим излишни килограми. Водният спорт стяга всички главни групи мускули, включително  раменете, гърба, корема, краката и бедрата.   
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!