През лятото да се погрижим и за шията

Лято е - време за разголени блузи и рокли. Затова трябва да се погрижим и за кожата на шията. Ако прецените, че шията ви е изсушена, изгубила е  своята еластичност и има хоризонтални бръчки, не използвайте за нея крема си за лице, а си купете специална козметика  с колаген и еластин.


Много полезни са топлите компреси с растителни  масла - например, бадемово, загрято на водна баня, или пък с  горещо прясно мляко.  Потопете марля в горещо мляко или бадемово масло и я увийте около шията, завийте с фолио, а отгоре поставете затоплена кърпа.


Появата на бръчки може да предотвратите с маски - подходящи са подхранващите с мед, зехтин и разбит жълтък. Или пък с растителни масла и жълтъци.


Избелващо и овлажняващо действие имат краставичните маски. Смесете настъргана краставица с няколко капки лимонов сок, мед и оризово брашно до получаване на гъста каша. Сложете я на дебел пласт върху шията.


Контрастните компреси действат стягащо на отпуснатата кожа. В купи с гореща и студена вода натопете по една малка хавлиена кърпа, изстисквайте ги и ги редувайте последователно  върху шията - гореща със студена.


Кожата и мускулите на шията ще стегнете с обтривания с кубче лед от отвара от магданоз, мента или липа.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!