Прическата трябва да бъде съобразена и с фигурата

Когато отидете на фризьор, давате ли си сметка, че страхотните прически, които гледате в каталога, може да не са съвсем подходящи за вас? Важно е да се знае, че за да изглеждате добре, формата на косата ви трябва да е съобразена и с лицето, и с фигурата ви.

Високите и стройни дами могат да си позволят почти всякакви прически, но средната дължина, вълнистите кичури и по-едрите букли придават приятно чувство за обем и форма на иначе фината структура  на лицето и тялото им. Най-добре е да не се оставяте в рамката на прекалено ‘голямата’ и бухнала коса, защото в контраста между нея и слабия силует ще изглеждате неестествено и несиметрично.

По-пищните и закръглени дами изглеждат прекрасно с права  коса на етажи и дължина под раменете. Можете спокойно да разделяте косата си на една страна, което моментално ще придаде елегантност на външния ви вид. Избягвайте всички по-големи аксесоари за глава и не пракалявайте с обема.

Жени с дребни фигури е най-добре да се придържат към златната среда. Те не бива да се увличат по екстремни прически.

Ако сте дребна на ръст, прекалено дългата и прекалено късата коса ще ви направи да изглеждате  съвсем миниатюрна. Решението за вас е гладката коса на етажи с по-изразена височина и обем в задния край на върха на главата.

Миньончетата често смятат, че конските опашки и плитките им придават младежки вид, но истината е, че  тези прически им придават прекалено детско излъчване.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!