Ябълковият оцет лекува артрит

От векове ябълковият оцет е използван за лечение на различни заболявания. Напоследък е установено, че той  помага на хората, страдащи от артрит.

Известно е, че артритът е болест, която е съпътствана  от болезнено възпаление на ставите.  Високото съдържание на пикочна киселина в кръвта предизвиква образуването на кристали в ставите. А изключително ефективна за разтварянето на тези кристали е ябълчената киселина, която е едно от най-активните съединения на ябълковия оцет. Затова се препоръчва продължителна и редовна употреба на ябълков оцет за хората, страдащи от артрит.

Ябълковият оцет е с мощни антиоксидантни свойства, а както знаем,  това са най-важните  съединения, които предотвратяват възпаленията и забавят развитието на болестите. В ябълковия оцет се съдържа антиоксидантът бетакаротин, който много лесно се усвоява от организма и е бързо разтворим.

Високите нива на оцетна и ябълчена киселина, които се съдържат в ябълковия оцет, спомагат за облекчаване на болката, свързана с артрита.  При артрит се прави компрес с ябълков оцет. Смесете 1 ½ чаша  вода с ¼ чаша ябълков оцет в съд и  загрейте разтвора, докато се сгорещи. Потопете мека кърпа в него, изстискайте я и след това я поставете върху болната става.  Увийте със суха кърпа и дръжте компреса 7-8 минути.  Затоплете разтвора и повторете.  Ако е  нужно повтаряйте процедурата през целия ден.

Според специалистите страдащите от артрит могат да пият ябълков оцет-  по 1 суп. лъж.  два пъти на ден. Може да се приема направо или пък са се смеси с вода, а още по-приятен ще стане, ако го смесите с малко мед.  

Важно е да се знае обаче, че е най-добре да се използва домашно приготвен ябълков оцет, защото този, който се продава в търговската мрежа си е абсолютно менте. Не може оцет, независимо дали е ябълков или винен, да струва 1,50 лв. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!