Сърцето страда от агресивните диети…

Много хора искат да свалят излишните килограми за кратко време. Според диетолозите обаче здравословно е постепенното редуциране на теглото.  Ако загубата на тегло е рязка, за кратко време /примерно 15 кг за месец/, това се отразява негативно върху сърцето.

Причината е, че агресивните диети са свързани с дефицит на важни хранителни вещества и минерали в менюто. Особено опасен е недостигът на калий и магнезий. Това може да доведе до проблеми със сърдечносъдовата система, като различни нарушения на сърдечния ритъм.

При хора с повишен риск от сърдечносъдови заболявания рязката загуба на тегло може да причини инфаркт, инсулт или тромбоза. Към тези диагнози специалистите добавят повишено кръвно налягане, атеросклероза, особено при любителите на белтъчните диети.

За здравословна се приема диетата, при която загубата на тегло на месец е 2-3% от общото тегло. За да се избегнат сложните сметки, диетолозите предлагат средна норма, която е 0,5-0,8 кг на седмица при жените и 1-1,2 кг на седмица при мъжете. Ако отслабвате с такива темпове, няма да причините вреда на организма си.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!