В кои случаи се изисква рехабилитация на ръка?

В съвременният център за рехабилитация се предлага възможността за възстановяване и рехабилитация при различни увреждания на нервната система, травми и фрактури. Най-често това са увреждания след прекаран инсулт, при черепно-мозъчни или гръбначно-мозъчни травми, детска церебрална парализа, множествена склероза и др. Много от тях се отнасят до подобряване и възстановяване на двигателните функции на горни или долни крайници.

Обикновено прилагането на рехабилитационни методи действа комплексно, но по-специализирано преодоляване на двигателния дефицит на крайници, включително и на ръцете, е наложително след:

- исхемичен инсулт;
- продължително обездвижване.

Изисква се рехабилитация на горни крайници (рехабилитация на ръка, рехабилитация на рамо, рехабилитация на китка) и при:
- детска церебрална парализа;
- дегенеративни ставни увреди и др.

В зависимост от проблема на пациента и неговото състояние в рехабилитационния център се изготвя индивидуална терапевтична програма за всеки пациент, която включва различни техники, специализирани методи и роботизирани уреди от ново поколение.

Кои иновативни методи се използват?
Заедно с традиционните рехабилитационни практики все по-широко приложение в процеса на възстановяване на горен крайник намира и използването на иновативни методи.

Прилагането на физиотерапия във виртуална реалност дава възможност на пациента да взаимодейства с различни обекти и ситуации.

Сред най-използваните методи са:
DIEGO
AMADEO

Вижте повече в сайта на Рехабилитационен център Рего.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!