Времето, прекарано на крак, прави чудеса…

Според изследване на британски учени времето, прекарано на крак, е съизмеримо с маратонско бягане. Те твърдят, че ако в рамките на деня прекараме прави общо три часа, за тялото ни това ще е равносилно на спортно занимание. Изследователите са  уверени, че ако хората нямат възможност да се занимават със спорт, те могат да поддържат здравето си  чрез тази своеобразна физическа активност.

За да има ефект от физическите натоварвния, човек трябва да си осигури дневно поне 30 минути различни спортни занимания и то 5 дни седмично. Но кой може да отдели толкова време при натоварения си работен график? Отговорът е:  много малко хора - 7% от мъжете и 4% от жените.

Но ако всички се откажат от стола за няколко часа всеки ден, нещата ще се променят - в това ни уверяват британските специалисти.

Какво се променя? Намалява се рискът от сърдечни заболявания и диабет, понижава се холестерола, ще се редуцира и теглото…

Всъщност всички ние трябва да започнем да се вглеждаме в някои дребни детайли от всекидневието си, за да преценим кои от тях могат да работят за нас.  Дори и съвсем незначителни промени във всекидневните обичайни действия могат да ни накарат да извършваме повече движения - например, да паркираме автомобила си на съседната улица, а не пред собствения ни вход, или пък да се изкачим до 3-4 етаж пеша, а не с асансьор...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!