За блестяща коса

След студовете през зимата и носенето на шапки, косата ви е изтощена и има нужда от подхранване и специална грижа. Забравете за скъпите балсами - понякога решенията се крият в обикновените неща. Ето няколко натурални маски за коса като коприна, които може да забъркате набързо сами вкъщи.

С ябълков сок

Изстискайте сок от няколко ябълки /съобразете количеството с гъстотата и дължината на  косата си/, нанесете го върху косата и оставете да престои под найлонова шапка 30 минути. Изплаква се с топла вода и няма нужда от допълнително измиване.

Маска с рициново масло

Тази рецепта включва ¼ чаша рициново масло и ¼ чаша вода /ако косата ви е по-къса или по-дълга, помислете дали да не промените количеството/.  Сместа се разбърква много добре и се нанася на косата чрез масаж, който е добре да продължи 5 минути. След това се изплаква обилно. За постигане на по-добри резултати тази маска трябва да се прави през няколко седмици.

Може би най-ароматната и приятна маска е тази с кокос. Използвайте млякото на среден по големина кокосов орех и го смесете с 2 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок. Разбийте добре продуктите и оставете сместа в хладилник за 2 часа. Като я извадите оттам, ще установите, че отгоре се е образувал кремообразен слой. Именно него нанесете на косата си, оставете да действа 45 минути, след което отмийте с топла вода.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!