За да свалите килограми, спете голи

Според най-новите изследвания, тялото трябва да бъде малко по-студено по време на сън, за да може ефективно да произвежда хормоните, които помагат за регулиране на теглото.  Нещо повече - според учените, ако спите голи, освен за килограмите си, ще се погрижите и за възстановяването на мускулната тъкан, регулиране на кръвното и подобряване на костната плътност.

Освен това е  установено, че когато човек спи гол, сънят му е много по-добър, нивото на стрес намалява прогресивно и това води до намаляване на глада през деня. И  обратно - когато човек не се наспи  добре, той се събужда по-гладен и му се ядат по-висококалорични храни, пълни със захар.

Важно е да се знае обаче, че ако спим 5,5 , а не 8 часа, топенето на мазнините намалява наполовина.  По-малкото сън увеличава нивата на грелин - това е хормонът, който е отговорен за топенето на мазнините.

Учените твърдят, че когато спим голи, си почиваме по-добре, а с тялото ни се случва същото, както при интензивна тренировка - увеличава се производството на хормона на растежа, който ускорява метаболизма и контролира апетита. Това обаче става само ако имаме дълбок сън. И нещо любопитно - ако спите голи, ще увеличите производството на серотонин - хормона на щастието...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!