За съжаление Ку-клукс-клан съществува и днес

Знаете ли, че Ку-клукс-клан съществува и днес? Новото  му име  обаче е "Тhe Knights of the KKK" /"Рицарите на ККК" - трите к-та/. Те правят всичко възможно  да се "реформират" и да станат едно "нормално" движение, а не предишната тайна секта със зловеща слава.

Всяка година  през месец декември членовете на ККК се събират в град Пуласки, щата Тенеси, за своя годишен поход. Това място за тях е свещено. Тук преди около век и половина е създадена организацията като тайно сдружение.

Днес членовете му плащат  членски внос от 25 долара, а останалите средства се събират от продажбата на сувенири. Белег за явна принадлежност към ККК, освен знамената, хоругвите  и шлемовете, е черната вратовръзка. Имат си и списание, което се издава от първата дама на ККК - Рейчъл   Пендерграфт. То се нарича "Белият патриот".

Младата дама  е убедена,  че "бялата  власт" един ден ще стигне върховете на властта в Америка, а самата тя ще седне в креслото в Белия дом, в Овалния кабинет, откъдето Америка и светът ще бъдат като една управляема човешка длан...

Рейчъл е била представена на обществото  още преди да проходи и проговори. Вместо да бъде кръстена, както е прието, в църква, тя била потопена в леген с негърска кръв, а кичур  от косата й бил отрязан на фона на огнена клада под горящия кръст... Днес Рейчъл Пендерграфт е сред най-важните персони  в Ку-клукс-клан.   Живее със семейството си в апартамент, собственост на ККК за особени заслуги към расизма. Удостоена е и с почетния орден на организацията "Великият дракон".

Голямото желание на първата дама на ККК е да има бели внуци от своите две бели дъщери, обаче не се знае дали съдбата няма да й погоди някой велик номер.

Можете ли да си представите, че това се случва в 21-ви век?  
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!