За запазим не само лицето, но и ръцете млади

Знаем, че колкото и да се грижим за лицето, независимо с помощта на козметика или пластична хирургия, това,  по което със сигурност ще познаят възрастта ни, са ръцете.  Обикновено те издават възрастта заради променената пигментация - образуват се т. нар. старчески петна.  Бъдете сигурни, че колкото повече излагате кожата си на слънце, толкова повече те ще се увеличават.


Съвременната козметика може да помогне срещу тези петна, а може при по-сериозни случаи да се прибегне и до помощта на лазерна обработка.  Все пак, учените са категорични, че именно ултравиолетовите лъчи са причина за 80 % от възрастовите изменения по ръцете. Неслучайно преди години дамите са носели ръкавици  и през лятото. Затова, когато излизате навън, намажете ръцете си със слънцезащитен крем с висок UV фактор.


Ноктите също показват възрастта. Когато организмът остарява, ноктите стават грапави и безцветни. Погрижете се за маникюра си, но не слагайте ярък лак. Той привлича погледите, а тогава ще се забележат и  петната по кожата, изпъкналите вени и изкривените от артрит стави на пръстите...


Естествено, храната се отразява  и на състоянието на кожата и ноктите. Затова включете в хранителния си режим  достатъчно белтъчини - риба, яйца, нетлъсто месо и млечни продукти. Не пропускайте и зеленчуците, които ще ви заредят с антиоксиданти.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!