Зимата причинява безсъние

През зимата  безсънието е много често срещано явление. Според учени от  САЩ, особено уязвими са хората в активна възраст с натоварен работен ден.

Безсънието е изтощително и стресиращо.  Недостигът на сън се отразява на целия организъм както на психическо, така и на физическо ниво. Важно е да се знае, че добрият сън подпомага имунната защита на организма за справяне с вирусите през есента и зимата.

За да могат да спят много хора посягат към приспивателните и алкохола. Но таблетките водят до пристрастяване, а пиенето вечер след време не само че не подобрява съня, а напротив - прави го неспокоен и накъсан. За да бъде сънят спокоен е препоръчително преди лягане да се пие чай от лайка или мента.

Препоръчва се и таблетка мелатонин, както и  магнезий /от 100 до 400 мг дневно/, тъй като той успокоява нервната система и помага на организма да се отпусне, което пък е предпоставка за пълноценен сън. Магнезият и  мелатонинът не са лекарства, а хранителни добавки и могат да се купят без рецепта във всяка аптека.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!