5-те най- необясними феномена

Години наред учени от цял всят се опитват напразно да разкрият тайната на пет от най-необяснимите феномени.


Първият е начинът, по който мозъкът влияе на тялото. Засега медицината е все още в началото на разкритията. Според специалистите, най-странен е плацебо ефектът - болни хора оздравяват благодарение на вярата си, че им е дадено силно лекарство. Дори това да е чиста вода, по много странен начин тялото само лекува себе си.


Вторият необяснен досега феномен са свръхсензорните умения. Много хора вярват, че интуицията е форма на психическа сила, нещо като начин да надникнеш с бъдещето. Науката дори не отрича съществуването на странни психически сили, които владеят хора, известни с това, че предсказват точно бъдещето. Как става това,  също е необяснимо.


На трето място са преживяванията близо до смъртта, както и животът след нея. Хората, които са били близо до състояние на смърт, споделят, че са изпитали прекрасно чувство на покой, видели са починали близки и са вървели към светлината. Скептиците смятат, че това са халюцинации на травмиран мозък, но никой не е доказал, че това не е надникване в отвъдното...


Не е обяснено и състоянието ‘дежа вю’, известно като ‘вече видяно’, което създава странното усещане у хората, че им се случват неща, които вече веднъж са преживели.


На пето място, но не и по важност, са неидентифицираните летящи обекти /НЛО/. Въпреки че има много свидетелства на хора, видели близо до тях да прелита НЛО, все още мнозина са скептично настроени към съществуването на ‘зелените човечета’. Инцидентите с неидентифицираните летящи обекти също не могат да бъдат обяснени от съвременната наука...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!