Авокадо вместо антибиотици?

Авокадото е плод, който не е особено популярен у нас, а доскоро дори не беше известен. В световен мащаб обаче неговите ползи за човешкото здраве са доказани. Нещо повече - твърди се, че този плод може да замени дори антибиотиците при лечението на различни заболявания.

Естественото вещество, което се съдържа в плода е в състояние да елиминира бактериите - именно тези от тях, на които авокадото  успешно се противопоставя, са най-честите причинители на инфекции и инфекциозни заболявания. Изследване на холандски учени е показало, че най-големи ползи за здравето си от авокадото можем да извлечем, ако го приемаме в комбинация с антибиотиците, предписани от лекаря за съответното заболяване.  Причината е, че основният ефект от растението е стопиращ по отношение на размножаването на бактериите в бъдеще и по отношение на преустановяване на развитието на болестта. Така комбинацията между традиционни и природни антибиотици, за какъвто се смята този плодът авокадо, ще доведе до спиране на развитието на болестта.

В Чили, например,  открай време авокадото се използва за лечение на рани. Според учените със същия успех плодът може да се използва и като лекарство срещу резистентни бактерии, каквито са стафилококите, които не се повлияват напълно дори и от антибиотиците.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!