Болежките ни се отразяват върху кожата

Специалистите твърдят, че по това как изглежда кожата ни можем да разберем от какво страда тялото ни.

Ако кожата добие мраморен оттенък, това е индикатор за слабост в кръвоносните съдове, риск или наличие на подкожни хематоми или за заболяване на нервната система.

Бледата кожа в зоната около носа и в областта на ноктите показва, че човек страда от сърдечно заболяване.

Бронзовият оттенък  учените определят като признак на наследственото заболяване хемохроматоза - заболяване на железния метаболизъм, когато в кръвта се задържа голямо количество желязо.

Жълтеникавото оцветяване на кожата е ясен признак за жлъчен проблем, за заболяване на черния дроб или панкреаса, а когато освен кожата, но и бялата част на очите пожълтее, то по всяка вероятност става дума за жълтеница.

Сивкавият или сивокафяв цвят на кожата говори за бъбречно заболяване, а червените петна или червеното оцветяване на кожата е признак за хипертония. Червенината също така може да се дължи на повишена телесна температура, на различни заболявания на кръвта или пък за нарушение във функциите на жлезите с вътрешна секреция.

Прекаленото омазняване може да е знак за прекалена активност на мастните жлези, а сухата кожа се определя като знак за гастрит или диабет.  Ако кожата в областта на лактите е перманентно суха, по всяка вероятност става дума за авитаминоза.  Обривите, сърбежите и кожните неразположения също могат да се смятат за индикатор за наличие на сериозно вътрешно заболяване...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!