Българското кисело мляко и новооткритото му свойство

Екип от немски учени от авторитетния Институт по молекулярна клетъчна биология и генетика ‘Макс Планк’ изненадващо са открили ново уникално лечебно свойство на българското кисело мляко. Оказва се, че то е ефективно лекарство срещу болестта на Пакринсон.

Много важно за мозъчните клетки е захранването им с D-млечна и гликолова киселина. Без тях клетките умират.  Немските учени са открили, че има много просто лекарство  за този проблеми - киселото мляко. Но то задължително трябва да е от България.

Според учените, характерна особеност на българското киселото мляко е, че в него се развиват в добавка и други бактерии. Това го прави много, много кисело, но и много богато  на D-млечна киселина. Как точно тази киселина постига лечебния и превантивен ефект, изследователите все още не са установили и по тази причина те изследват най-внимателно молекулярните механизми.

Специалистите от Института ‘Макс Планк’ са инвестирали около 5 години труд в това изследване. Учени от различни страни отдавна за установили витализиращия ефект на българското кисело мляко, което при редовна консумация води до дълъг живот. Новото  немско откритие обаче има още по-голямо значение - надмогването на коварната болест на Паркинсон.

Откритие вече е патентовано и в близко бъдеще се очаква киселото мляко да се появи на пазара като лекарство срещу тежкото заболяване...  
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!