Чанта според фигурата

Вече е установено, че правилният подбор на чанта може да ви  помогне да скриете  недостатъците на фигурата си. При избора й трябва да се  водите от следните златни правила - формата трябва да е в контраст с типа на фигурата, а размерът да съответства на размерите й.

Високите и слаби  дами трябва да заложат на обемни чанти със закръглени форми, а също и безформените, чиято ширина е повече от височината.

Закръглените жени трябва да избират чанти със среден размер, правоъгълни или издължени по форма. Малка чантичка тип портмоне в ръцете на по-едрите дами зрително увеличава реалните им обеми. Не носете раници, а ако обичате чанти с допълнения, то избирайте малки принтове.

Не е препоръчително жените с голям бюст и широки рамене  да носят чанти с къси дръжки. Чанта с дръжки на нивото на гърдите подчертава допълнително пищността на тази част на тялото. Избирайте чанти с по-дълги дръжки или чанти тип портмоне, които да носите в ръка.

Ако имате широка талия, големи бедра и голям корем избирайте чанти, които завършват в горната част на торса, под мишницата, а не на линията на талията.  Всяка чанта, която попадне в съседство с ваша проблемна зона, я прави още по-проблемна.

Избягвайте малките чантички, на фона на тях ще изглеждате още по-масивни. По-подходящи са средните и големи чанти. Допустими са и тези тип портмоне, но само достатъчно големи.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!