Човешките гени създадени в галактиката?

Професорите Щербак и Макуков са на мнение, че човешките гени представляват нещо като ‘печат на производителя’, създаден преди милиарди години някъде в галактиката. Тази теория се поддържа и от други учени.


Те смятат, че в нашия генетичен код има съобщение, което е невъзможно да бъде разшифровано, ако се придържаме към теорията за еволюцията на Дарвин.  Ако успеем да го разгадаем, то според тази хипотеза, ще можем  лесно да откриваме извънземен живот.


Тази хипотеза е наречена още ‘Биологична програма  за търсене на извънземен разум /Biological SETI/. Според двамата професори,  този код е веднъж установен и може да не се променя в продължение на години.  Именно ‘печатът’ на извънземна цивилизация в нашия генетичен код потвърждава наличието на разумен живот освен нас.


Учените са анализирали подробно човешкия геном и са съставили карта. На нея се вижда ясната верига на нуклеотидите на ДНК и аминокиселините. Простото и ясно устройство на генетичния код може да говори за това, че става дума за информация, записана на  символичен език.  В кода са включени десетична система,  логически вариации и абстрактно обозначаване на нулата.  Според изследователите, такава стройна система е резултат на логично мислене и нетривиални изчисления.


След продължителни анализи и изчисления, учените са стигнали до извода, че кодът е написан някъде далеч извън пределите на Слънчевата система преди много милиарди години. А това пък е аргумент в полза  на хипотезата, че животът на Земята е донесен от Космоса.  Нещо повече, има предположение, че Вселената, която виждаме, е само компютърна симулация, създадена от извънземна цивилизация…


Всъщност, всички хипотези за възможен ‘извънземен код’ са част от концепцията за креационизма, която ни кара да се замислим кой пък е създал тези, които са създали нас…


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!