Да научим детето да се храни правилно с помощта на кутийките за храна Laptop Lunches

Статистиката показва, че 30,6 процента от първокласниците у нас са с наднормено тегло.Причината е в това, че децата постоянно се тъпчат с нездравословни храни като чипсове, пица, мазни банички, хамбургери и пият подсладени нездравословни напитки…За съжаление, голяма вина имат родителите, които  все не намират време да приготвят нещо здравословно за своите деца.

А какво по-лесно  от това да се даде на  детето  за училище кутийка със здравословна храна, приготвена от мама, с продукти без вредни подсладители, без хидрогенирани мазнини… Задължително в тази кутийка трябва да има пресен плод, салата, филийка пълнозърнест хляб и, разбира се, основно ястие. Естествено, може да се направи и сандвич, но подходящ за детето - с истински кашвакал или сирене, истинска шунка и истинско масло...

Вярно, за някои е много трудно да приготвят ежедневно балансирана и прясно сготвена домашна храна. Това изисква планиране, въображение, време и познания. Но макар и забързани в ежедневието, ние  задължително трябва да помислим за здравето на нашите деца.

Тук на помощ идват и кутиите за храна LunchBox, които са чудесно решение за възпитание на правилни здравословни навици и култура на хранене за нашите деца. Те, разбира се, могат да се използват и за всички работещи хора, на които ежедневно им се налага да се хранят извън дома.

Ако пък успеете да научите детето да помага в приготвянето на кутийката за училище, където да поставяте заедно леки и здравословни гозби - много свежи зеленчукови и плодови салати, млечноплодови десерти, пилешко, телешко месо и дори риба на скара,  малкият човек ще се  научи да се храни правилно  и ще ви е благодарен цял живот.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!