Да отслабнем с лимони?

Диетолозите постоянно развенчават  някоя от нашумелите програми за отслабване и лансират някоя нова.  Наскоро, например, беше  разкритикувана ползващата се с голяма популярност ананасова диета, а новият  фаворит вече е лимонът.

Всички проблеми, свързани с наднорменото тегло, са резултат от нарушения  в работата  на храносмилателната система, които не позволяват на организма да получава всички хранителни вещества, необходими му за разграждане и изхвърляне на мазнините.

Диетите, които се основават на  гладуването, само задълбочават проблемите, така смятат повечето диетолози. Опитвайки се да отслабнем по този начин, ние само създаваме проблеми на стомаха си и лишаваме тялото си от необходимата  енергия.  Появява се чувство  на вялост, депресираме се, а в резултат на това се забавя обмяната на веществата.  Вследствие на това следва не отслабване, а, напротив,  наднормено тегло.

Новият метод, разработен от специалистите, не включва сериозни ограничения в храната. Новата, т.нар. ‘лимонова диета’ ни съветва да се придържаме към нормалното хранене, т.е. да не прекаляваме с храната, но и да не оставаме гладни. А основният продукт в нея наистина е лимонът - неговият сок, месестата част и кората.

Доказано е, че този цитрусов плод нормализира процеса на усвояване  на хранителните елементи и обмяната на веществата. Лимонът  се отличава с повишено съдържание на лимонена киселина в сравнение с другите плодове. Именно тя може да стимулира храносмилането, да встъпва в реакция с ферментите и да извежда токсините от организма.  Смята се, че употребата на лимон намалява и риска от развитието на захарен диабет.

Специалистите съветват всяка сутрин да се пие лимонов сок с гореща вода.  През деня да се ядат много  плодове и зеленчуци -  4-5 пъти.  Към супите и салатите да се добавя ситно нарязана лимонова кора, а месото и рибата по време на готвене задължително да се напръскват с лимонов сок.

Така че,  за да се чувствате добре, наблягайте на лимоните!
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!