Да прочистим организма от отпадните вещества

След поредицата от празници храносмилателната ни система е затлачена от много отпадни вещества, които организмът няма как да изхвърли сам, ако не му помогнем.

Това се отнася дори и за тези, които по празниците не са качили и грам и нямат нужда от отслабване. Прочистване е необходимо на всички. В противен случай отпадните продуакти на храносмилателната система се просмукват в кръвта и тровят организма.

Ето една тридневна прочистваща програма:

1 ден

Пийте билкови чайове /лайка, мащерка, мента, липа, коприва/. Редувайте ги с прясно изцедени сокове. Най-силно детоксикиащо действие има сокът от моркови - сами или в комбинация с цвекло, ябълка, тиква или зеле.

2 ден

Пийте само вода - много 3-4 литра, което значи, че през 30-40 минути трябва да изпивате по 1 чаша. Ако вечерта получите лек световъртеж, това значи, че прочистването върви  с пълна сила.

3 ден

Започнете деня с болко чай, най-добре от лайка или мащерка. След час изпийте чаша вок от моркови или смес от моркови и цвекло. Вече може да си позволите първата истинска храна - салата от зеле и моркови, подправена само с лимонов сок. Такава салата маоже да ядете през целия ден. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!