Грешките, които правим при започване на диета

Днес много хора се подлагат на различни диети и голяма част от тях правят големи грешки в опитите си да се избавят от излишните килограми и то по най-бързия начин.

Най-често се намалява рязко приемът на храна - според някои хора това е метод, който дава добри резултати.  Наистина, това може да ви помогне за изгубите бързо излишните килограми, но само в началото. След това обаче, когато започнете да се храните нормално, килограмите ви ще се върнат отново, а може да натрупате и още…

Ако искате за свалите килограми, трябва да правите това постепенно. Включете в хранителния си  режим  храни с по-малко мазнини и захари. Опитайте се да задоволите глада си с храни като хляб, макарони, картофи и ориз. А когато се храните, сервирайте храната си в по-малки чинии - така ще ядете по-малки количества храна. Старайте се да консумирате повече плодове и зеленчуци и то не само в суров вид, а и варени, сушени или приготвени на пара.

Много хора смятат, че ако се комбинира по-ниско калорична диета с повишена физическа активност, ще свалят бързо излишните килограми. Това обаче може да бъде много опасно за здравето.

Според специалистите, за да сте здрави и с нормално тегло, трябва да се храните правилно и  да правите упражнения най-малко по 30 минути дневно. За да имате нормално тегло се уверете, че се храните правилно със здравословна и добре балансирана диета и се движите достатъчно.

Ако смятате, че няма да можете да се справите сами с наднормените килограми, обърнете се към диетолог /това всъщност е най-правилното решение/. Постарайте се да си поставите реалистични цели за загуба на килограми. Направете промени в начина си на живот, за да постигнете и вашите цели за отслабване.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!