Храните, на които всяка жена трябва да заложи

Ясно е, че с помощта на храната можем да се справим с много болести и здравословни неразположения, които редовно ни атакуват. Когато става дума обаче за храните, които жените трябва да консумират, трябва да се добавят и такива, които неутрализират неразположенията по време на месечния цикъл и възпрепятстват развитието на рак на гърдата при жени, предразположени към болестта, към сърдечни и емоционални проблеми …

Все пак трябва да се признае, че жените в много по-голяма степен съблюдават правилото да се хранят здравословно и да подбират за трапезата си храни с доказани ползи за здравето.  А ето и задължителните храни за здраве, които всяка жена трябва задължително за консумира:

Домати - те съдържат ликопен, който предпазва по естествен път от редица онкологични заболявания, в това число рак на гърдата и рак на маточната шийка.

Лененото масло е много полезно за женското здраве най-вече заради съдържащите се в него омега-3 мастни киселини. Смята се, че то неутрализира неразположенията, провокирани от климактериума.

Зелето укрепва имунитета като цяло, като защитава и костите от заболяванията, характерни с напредването на възрастта.

Сокът от червени боровинки се препоръчва  като естествено профилактично средство срещу инфекции на пикочните пътища.

Киселото мляко пък нормализира микросредата в стомаха и подпомага правилното функциониране на храносмилателната система, a oрехите предпазват от развитието на ракови клетки.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!