Хранителният режим на Бялото братство

Учителя Петър Дънов препоръчва уникална житна диета за пречистване на организма, която подарява нов живот. Тази диета се прави всяка година от февруари, веднага след фаза пълнолуние, когато разпочва разсипът на Луната. Според Учителя добре е тя да се започне в сряда, но не по-късно от 3-4 ден след пълнолунието.

Целта на  диетата е да се пречисти и обнови организма след зимата. И така, през февруари изчистваме тялото си от утайките и наслояванията, натрупани от по-тежките храни на зимните месеци.

Житният режим трае 10 дни и през времетраенето му е необходимо да се пие много вода. Препоръчва се дневно да се приема 1,5 топла, преварена вода, която сама по себе си има силно пречистващо енергизиращо действие.

По принцип житото като храна заема особено място е човешката еволюция. Според Учителя,  с неговата поява е започнала еволюцията на човешкия род и то представлява най-пълноценната храна за човека. При меленето и термичната му обработка обаче то губи част от полезните си съставки и най-вече жизнената енергия.

По време на тази диета се изяжда всеки ден по 100 г жито, добре измито и накиснато от предишната вечер във вряла вода,  оставено да престои така в термос или леко сварено от вечерта. Житото трябва да бъде поне омекнало, може и разпукано, но не много сварено. То не трябва да бъде покълнало. Разпределя се на три порции и се изяжда много бавно, при добро и спокойно дъвкане.

Освен житото при този хранителен режим могат да се консумират по желание до 3 ябълки на ден, до 9 ореха и по 3 лъжици мед. Пие се обилно вода, без ограничения, но най-малко 1.5 л на ден.

Житният режим трае 10 дни. На десетия ден се ‘отпоства’ с т. нар. ‘ангелска супа’. Тя се приготвя като в 1,5 л леко подсолена вода се сваряват 3 средно големи картофа, пасират се и към супата се добавят няколко стръка нарязан магданоз и смляно индийско орехче. Това е храната за целия ден, същото количество се изяжда и на следващия ден.

Постепенно се преминава към нормално хранене, като в следващите дни се включват най-напред плодове, прости растителни храни без подправки, хляб и менюто се разширява всеки ден.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!