Излизат първите приказки за необикновени и смели жени, променящи света

Това не са приказки за принцеси, които чакат своя принц.

Това са истински истории за необикновени и смели жени, които са променили света.

Бъди следващата бунтарка, която ще промени света!

Книгата „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ излиза на 9 ноември със знака на Издателска къща „Хермес“*Проектът е финансиран чрез благотворителна кампания, в която са събрани над един милион долара. Това прави „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“  най-успешната авторска книга в историята на благотворителните кампании.

До момента от нея са продадени над 1 милион екземпляра и е преведена в 35 държави!

Преводач на българското издание е Диляна Георгиева.

*Подарък значка за първите, закупили книгата!

„Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да променят света към по-добро. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

Илюстрациите са дело на 60 художнички от цял свят.

Илюстрация: Елизабета Стойнич

Аз не съм ангел и до смъртта си няма да стана:

ще бъда просто себе си.

Шарлот Бронте

„Не би го прочел на сина си. Защо го четеш на дъщеря си?“

В световен план „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ води активна кампания под надслов: „Не би го прочел на сина си. Защо го четеш на дъщеря си?“ В нея авторите на проекта Елена Фавили и Франческа Кавало ни обръщат внимание, че в повечето приказки и детски книги женските персонажи винаги имат нужда от чужда помощ и често чакат безучастно да бъдат спасени, което по-късно води до формирането на ниско самочувствие и самооценка при момичетата. Според Фавили и Кавало е време тези приказки да се променят, за да звучат по-актуално за времето си и да създават от дъщерите ни едни по-самостоятелни и уверени жени. Вижте част от клипчетата, част от тази кампания. Гарантираме ви смях! ????

Бропунцел или Ако Рапунцел беше мъж

Пепеляшчо или Ако Пепеляшка беше мъж

За авторите на проекта

Елена Фавили е отличена с награди журналистка и медиен предприемач. Завършила е дигитална журналистика в Университета в Бъркли, Калифорния. През 2011 г. с Франческа Кавало създават първото айпад списание за деца – „Тимбукту“. Тя е съосновател и изпълнителен директор на „Тимбукту Лабс“. Истории за лека нощ за момичета бунтарки е петата й детска книга.

Франческа Кавало е писателка и награждаван театрален режисьор. Има магистърска степен по изящни изкуства в специалността „Театрална режисура“ от театралното училище „Паоло Граси“ в Милано. Запалена по социалните иновации, Франческа е основателка на „Сферакавали“ – международен фестивал на устойчивото въображение в Южна Италия. През 2011 г. заедно с Елена Фавили основават „Тимбукту Лабс“, където Франческа е творчески директор. Истории за лека нощ за момичета бунтарки е седмата й детска книга.

Отзиви

Задължително четиво, което всяко момиче и млада жена трябва да държи на нощното си шкафче.

Джери Стенджъл, Форбс

*

Трябва да четем тези истории на дъщерите си преди сън.

Холи Ектмън Бекър, Перънтс

 *

В тези приказки принцесите отстъпват място на жените, променили света.

Тейлър Питмън, Хъфингтън Пост

*

Децата, чели тази книга преди сън, гарантирано ще сънуват прекрасни и вдъхновяващи сънища.

Фиона Ноубъл, Гардиън

Принцесите имат замъци, бунтарките – всичко, което пожелаят!

Приятно четене!

 

Хубавото е че вече повечето стойностни книги се продават с превод на различни езици, за да са достъпни за повече хора. 

В днешно време се предлагат дори и устни преводи, което звучи интересно, но е факт. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!